Nieuwe opleiding Beveiliger Evenementen Horeca coördinator van start

Vrijdag 26 februari 2016 startte de nieuwe opleiding Beveiliger Evenementen Horeca MBO niveau 3, BEH3. De Unie, CNV, FNV en VBe NL zijn hierover verheugd.

De nieuwe middenkaderopleiding voor werknemers en beveiligingsorganisaties in de branche vult een leemte en verbindt tegelijkertijd opleidingen in de evenementen- en horecabeveiliging. Sociale partners hebben het Sociaal Fonds Cao Beveiliging gevraagd om deze opleiding te organiseren. Het Event Safety Institute draagt zorg voor de inhoud en het lesprogramma. Stichting Vakbekwaamheid Horeca geeft uitvoering aan de examinering. Met deze opleiding geeft de sector een kwaliteitsimpuls aan de beveiliging rondom het uitgaansleven in de horeca en tijdens evenementen. Tegelijkertijd wordt voor werknemers in de branche een doorstroom naar een hoger opleidingsniveau gecreëerd. Partijen streven ernaar om deze opleiding in de toekomst te laten aansluiten op het reguliere MBO onderwijs. Vrijdag 26 februari vond de eerste try-out met deelnemers plaats. In het voorjaar volgt de eerste pilot met bijbehorende examinering. Na de zomer worden de eerste examens gepland en is de nieuwe opleiding definitief rond.

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief