VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

De totale omzet van VVNL-leden is in 2023 flink gestegen naar 369 miljoen. En de verwachting bij de inmiddels ruim 280 leden is dat deze omzetstijging ook de komende jaren aanhoudt, blijkt uit het rapport Benchmark VVNL 2023 door SEO Amsterdam. De resultaten van de Benchmark 2023 werden gisteren gepresenteerd tijdens een drukbezochte algemene ledenvergadering van VVNL in Vianen.

VVNL Benchmark 2023
Nog meer feiten en cijfers: afgelopen jaar werden zo’n 11.000 beveiligers ingezet in het veiligheidsdomein, waarbij de daling opviel van het ziekteverzuim: bij crowd beveiliging naar 2,7%, bij reguliere beveiliging naar 6,4%. Het merendeel van de arbeidskrachten – zo’n 77% – behoort tot de flexibele schil. Toekomstige uitdagingen volgens de leden? Werving en behoud van personeel, het aantal en de continuïteit van opdrachten en verandering in wet- en regelgeving.

Bodemprocedure Raad van State
Tijdens de vergadering werden de leden ook bijgepraat over de bodemprocedure die 6 juni plaatsvond bij de hoogste bestuursrechter in Nederland: de Raad van State in Den Haag. Advocaat Jaap Obbink, VVNL-directeur Leon Vincken en vice-voorzitter Joost van den Boorn gaven uitgebreid toelichting bij de mogelijke scenario’s en antwoord op alle vragen. De uitspraak wordt verwacht over minstens 6 weken na de zitting.

Gastspreker over Evenementenveiligheid
Uiteraard was er tijdens de algemene ledenvergadering ook aandacht voor het vák van beveiligen. Gastspreker Mari van Dorst – directeur Alpha Security en onder meer betrokken bij de oprichting van het Kenniscentrum Evenementenveiligheid (KCEV) – deelde tijdens een inspirerende presentatie zijn inzichten op het gebied van beveiliging en crowd management bij evenementen. Aanwezige leden ontvingen na afloop een exemplaar van zijn onlangs verschenen boek Evenementenveiligheid.

Recente Berichten

Nieuws (successen!) van onze VVNL-leden

XXL Safety

BO beveiligings- en adviesbureau

Vol vermogen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief