Verleden – heden – toekomst

Het is weer zover: we kijken terug op 2023 en worden geconfronteerd met onze successen, failures (klinkt toch iets beter dan mislukkingen, ik blijf een optimist!) én voorspellingen.

Het 2023-plan: check  
De jaarcyclus Plan-Do-Check-Act (waar managementboeken mee volstaan) is weer rond. Dozen vol papier en terabytes in de cloud. In keep it simple-termen is het niets anders dan het opmaken van je jaarbalans. Oftewel; eindig je in de positieve cijfers en zijn je mensen en klanten tevreden? Ga dan vooral zo door. Zit het tegen? Dan schouders eronder in 2024. Tja, en kun je tegenslag niet veranderen, doorbreek dan je oude patronen en probeer iets geheel nieuws. Als je je aan voorspellingen waagt, wordt het gecompliceerder. Want hoe zeker ben je van alle ontwikkelingen die op ons afkomen? We leven in turbulente tijden. Alleen al in onze sector liggen heel wat vraagstukken op tafel: zzp, Wpbr, flex-inleen wetgeving, cao-procedures, arbeidsmarktkrapte, veiligheidsdreiging. En dat naast de gebruikelijke ondernemers-uitdagingen in jouw regio. Economie, politiek, klimaat; ontwikkelingen op dat vlak zijn al direct merkbaar. Laat staan de internationale ontwikkelingen.

De 2024 droom
Toch blijf ik positief. Turbulentie zorgt ook voor kansen. Dat heeft VVNL laten zien. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de grootse ondernemersclub in ons veiligheidsdomein. En we groeien ook deze dagen nog steeds door. Op naar de 300 (!) durf ik nu wel te roepen. Kijkend in mijn kristallen bol zie ik nog veel meer positiefs. Maar ik ben geen voorspeller, dus droom ik verder van een VVNL die alle partijen aan elkaar verbindt. Die samen met politie en justitie een nieuw fundament legt voor toekomstige wetgeving en veiligheid. Dat wij net als in 2023 ook in 2024 zullen verrassen. En wederom trots zullen zijn op al onze leden en onze gezamenlijke inspanningen om ondernemerschap in het private veiligheidsdomein tot een succes te maken. Als ik kijk naar verleden – heden – toekomst dan is het misschien deels een droom waarvan de resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Maar als je toch wilt investeren in 2024, dan is VVNL een topper om bovenaan je favorietenlijstje te zetten én te houden. Je rendement als ondernemer is een stuk zekerder en je droom realiseerbaar.

Dankbaar samen
Dank aan alle leden, de werkorganisatie en ons bestuur voor zo’n mooie werkplek waar dromen waarheid kunnen worden. Waar transparantie, kwaliteit en gelijkheid na al die jaren nog altijd het stevige fundament blijken te zijn. Ik wens dan ook iedereen een succesvol, ondernemend en mooi 2024. Geniet intussen van het samenzijn met jullie naasten. Er gaat niets boven sámen dromen realiseren.

Leon Vincken – directeur VVNL

Recente Berichten

Nieuws (successen!) van onze VVNL-leden

XXL Safety

BO beveiligings- en adviesbureau

Vol vermogen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief