Toelichting pensioennieuws

Pensioennieuws uit sector: de Nederlandse Veiligheidsbranche en de vakbonden zijn het eens geworden over een toekomstige pensioenregeling. De nieuwe regeling geldt vanaf 1 januari 2025. Ook VVNL is de afgelopen periode in overleg geweest met het pensioenfonds Particuliere Beveiliging. Daarbij heeft VVNL – als grootste werkgeversvereniging in het veiligheidsdomein – zorgen geuit over de beperkte sectorvertegenwoordiging met alleen partijen uit de cao Particuliere Beveiliging. Zeker nu de pensioenregeling wordt veranderd vanwege nieuwe pensioenwetgeving.

Positief kritisch
VVNL is voorstander van een goed pensioen voor alle werknemers in de sector. Maar dat moet dan wel voor iedere werknemer passen bij het inkomen én bij de arbeidsmobiliteit. VVNL-directeur Leon Vincken: “Kijken we naar dit pensioenakkoord, dan zien we veel goede zaken staan. Helder is dat de premiekosten zijn gemaximeerd. Maar voor bijvoorbeeld de arbeidsmobiliteit is minder aandacht: als je vertrekt uit het fonds, dan boek je de slechtste resultaten. Terwijl een derde van de werknemers het pensioenfonds binnen een paar jaar verlaat omdat ze in een andere sector gaan werken. Pensioen kun je dan meenemen, maar niet alles. Zeker niet bij de nieuwe wet; reserves blijven achter.”

Pensioen voor elke arbeidskracht
“Ook moet pensioen voor elke arbeidskracht mogelijk zijn. Dus ook voor zzp’ers, voor onze verkeersregelaars en voor oproepkrachten. Voor de laatste groep is dat afgelopen jaar gelukt. Een flinke stap. Maar zzp’ers en verkeersregelaars zijn nog altijd lastig voor het pensioenfonds Particuliere Beveiliging. Net als de hoge franchise – het deel waarover je geen pensioen betaalt – blijft een dilemma. Het grootste deel van de werknemers kan hierdoor maar weinig opbouwen. We pleiten er al jaren voor om dit beter te regelen.”

VVNL blijft constructief in overleg met het pensioenfonds Particuliere Beveiliging en zoeken naar een samenwerking.

 

Recente Berichten

NVB veroorzaakt onnodig onrust

The Protection Company BV

Wil de echte pa(a)shaas opstaan?

AA-Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief