Standpunt VBe NL modernisering Wpbr

VBe NL is de afgelopen maanden intensief betrokken geweest bij de aanzet tot het moderniseren van de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Wpbr). Ook de komende tijd worden nog gesprekken gevoerd met het ministerie van Justitie en Veiligheid en met Korpscheftaken. Kortom: VBe NL blijft over vormgeving van de nieuwe wetgeving van gedachten wisselen met de overheid, stakeholders én haar ruim 200 aangesloten leden.

Efficiënter
VBe NL-directeur Leon Vincken: “Het doel van onze huidige voorstellen, zoals het nationale register en een nieuwe inspectiedienst, is dat er veel efficiënter gewerkt kan worden bij onder andere Korpscheftaken en het ministerie. Daarnaast moet nieuwe wetgeving toekomstbestendig zijn en bijdragen aan het oplossen van veiligheidsvraagstukken op de lange termijn. Ook de uitvoerbaarheid van de nieuwe Wpbr is een sleutel tot succes. Dat betekent onder meer dat wat niet thuishoort bij veiligheidswetgeving – zoals opleidingen, kwaliteitseisen of de inzet van zzp‘ers – ook niet moet worden ondergebracht in de Wpbr.”

Lees het standpunt van VBe NL – en de reactie op voorstellen die tot nog toe zijn gedaan door andere partijen – in bijgevoegde Position paper VBe NL Wpbr.

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief