ALV VBe NL: kansen en uitdagingen veiligheidsdomein

Bijpraten over verenigingszaken, bespreken van actuele ontwikkelingen en discussiëren over knelpunten bij handhaving met gastspreker Manon van Rosmalen, hoofd Operatiën Politie Oost-Brabant. Tijdens de goedbezochte algemene ledenvergadering (ALV) van VBe NL – dinsdagmiddag 15 november in Vianen – kwamen kansen en uitdagingen in het veiligheidsdomein uitgebreid aan bod.

Kansen veiligheidsdomein
Het netwerk van betrokken VBe NL-leden stijgt naar 185 bedrijven. Verspreid over heel Nederland bieden ze samen een breed pakket aan diensten in volgens voorzitter Peter Hoes (Alpha Security) ‘het mooiste vak dat er bestaat: zorgdragen voor veiligheid’. Hoofd Operatiën Politie Oost-Brabant Manon van Rosmalen benadrukte de aanwezige vakkennis én de noodzaak van landelijke eenduidigheid in handhavingsbeleid. Met leden ging ze actief in debat over hot topics zoals de toekomst van de beveiligingswet – de Wpbr – en de dringende wens om arbeidskrachten op te nemen in een nationaal register. Huiswerk voor alle partijen: het stellen van nieuwe kaders voor het veiligheidsdomein. Vanuit de VBe NL-werkorganisatie werden beleidsvoornemens voor 2023 besproken en toegelicht op het gebied van kwaliteit, onderwijs en de veranderende arbeidsmarkt met zzp’ers.

Uitdagingen veiligheidsdomein
Directeur Leon Vincken gaf een update over de cao Veiligheidsdomein en de dispensatieprocedures. Conclusie: actuele ontwikkelingen zoals loonstijging gekoppeld aan inflatie en krapte op de arbeidsmarkt zorgen ook in de veiligheidssector nog altijd voor onzekerheid. Vincken: “De verkregen dispensaties voor onze eigen cao stemmen positief, maar we zijn er nog niet. Komende periode buigen we ons over een definitievere oplossing.”

VBe NL: gezond en actief
VBe NL-penningmeester Joost van den Boorn (Intergarde) constateerde tijdens de financiële toelichting dat de vereniging financieel gezond is en het aantal activiteiten groeit. Van den Boorn verzorgde ook de introductie bij het sluitstuk van de algemene ledenvergadering: de herverkiezing van de voorzitter. “Hij weet onze leden te verbinden. Met zijn kennis, daadkracht en vriendelijkheid zet hij VBe NL op de kaart en loodst hij onze vereniging al jaren in een duidelijke koers door het veiligheidsdomein.” De uitslag van de stemming: unaniem positief. Het voorzitterschap van VBe NL blijft ook de komende 3 jaar in de vertrouwde handen van Peter Hoes.

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief