Taakstrafverbod niet door 1e Kamer

Helaas heeft het taakstrafverbod het niet gehaald in de 1e Kamer. Het wetsvoorstel strandde met 37 tegenstemmers. Een flinke domper op de vele inspanningen en lobby om juist dit verbod te realiseren. Vooral voor de verkeersregelaars die met veel geweldsincidenten te maken hebben. VBe NL is hierover in overleg geweest met de minister van Infrastructuur en Water en had volle steun. Niet alleen voor de verkeersregelaars ook voor de beveiligers die in de publieke ruimte met een toename van agressie, intimidatie en geweld te maken krijgen. Het signaal dat beoogd was met een taakstrafverbod strandt nu en zal telkenmale per aangifte gewogen worden in een daaropvolgende rechtszaak. VBe NL betreurt deze ontwikkeling voor alle arbeidskrachten bij politie, brandweer, ambulance, verkeersregeling en beveiliging en vindt dit een gemiste kans.

Bekijk hier de uitzending terug van Eén Vandaag waar onze directeur Leon Vincken wordt geïnterviewd over het taakstrafverbod.

 

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief