VBe NL ondersteunt campagne ‘Een hulphond is welkom’

Nog te vaak worden mensen met een beperking met hun hulphond geweigerd in bij voorbeeld horeca of winkels. Daarom start KNGF Geleidehonden vandaag (5 oktober) de campagne ‘Een hulphond is welkom’.

VBe NL ondersteunt deze actie van harte. Volgens de wet moeten mensen met een hulphond toegelaten worden, maar vaak gebeurt dit niet. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen met een hulphond, vanwege de hond, met regelmaat voor een dichte deur staat. De weigering van een hulphond komt onder andere voor bij winkels (24%), eet- en drinkgelegenheden (31%) en medische voorzieningen (19%). VBe NL roept ook beveiligers op hierop alert te zijn.

Mensen met hulphond toelaten

Directeur Leon Vincken: “Ik ben ervan overtuigd dat veel leden van ons hun werknemers goed voorlichten en instrueren. Toch blijkt uit onderzoek in opdracht van KNGF Geleidehonden dat mensen met een functionele of psychische beperking vaak een winkel niet in mogen. Daarom roepen wij iedereen op hier alert op te zijn zodat mensen met een hulphond toegelaten worden tot bijvoorbeeld winkels en supermarkten.”

Meer informatie over de campagne op www.eenhulphondiswelkom.nl

 

 

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief