Ale de Jong: “Als zzp’er optimale flexibiliteit”

Ook hierin is VBe NL uniek: zzp’ers kunnen lid worden van onze brancheorganisatie. Een van de zzp-leden is Ale de Jong uit het Friese Echten. De naam van zijn bedrijf is Noflikwurk wat ‘plezierig werken’ betekent. Hij was jarenlang werkzaam in een autobedrijf, maar besloot in 2018 een eigen beveiligingsbedrijf te starten. Hij richt zich op kleinschalige beveiliging van bijvoorbeeld evenementen, brandwacht (Ale is rijksgediplomeerd brandweerman) en biedt namens Noflikwurk verkeersregelaarsdiensten aan in Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland.

Waarom werken als zzp’er en niet bij een bestaand bedrijf?

“In mijn baan bij het autobedrijf zag ik geen uitdaging meer. Ik wilde eigen baas zijn en wilde geen stress meer. Ik bepaal nu waar ik heen ga en heb optimale flexibiliteit. Daarom heb ik geen mensen in dienst. Dat voelt voor mij gewoon het beste.”

Waarom werd je lid van VBe NL?

“Ik zocht naar een goede belangenbehartiger voor mijn bedrijf, omdat heel veel dingen nog niet goed geregeld zijn in de branche. Dat doet VBe NL nu voor mij. Ik vind daarom het lidmaatschap van VBe NL heel belangrijk.”

Wat zie je als voordelen van het lidmaatschap?

“Waar ik een beetje op hoop dat grotere bedrijven die lid zijn van VBe NL ook denken aan de zzp-leden van de vereniging. Dat als ze mensen nodig hebben niet naar buiten kijken, maar gaan kijken naar de zzp-leden van VBe NL. Ik hoop echt dat dit gebeurt.”

Hoe zit het met de concurrentie?

“Het liefst wil je gelijke concurrentie, maar er zijn bedrijven die onder de marktprijs gaan zitten. De cowboys in het veld die bijvoorbeeld geen aansprakelijkheidsverzekering hebben. Daarmee zou je gewoon geen zaken moeten doen, maar de praktijk is vaak anders.”

Heb je veel contact met andere zzp’ers?

“Je komt elkaar vaak tegen en soms ga je even koffie drinken. Het is een kleine wereld. Soms heeft iemand te veel werk en dan denk je aan een collega-zzp’er die hiervoor misschien wel belangstelling heeft. Zo doe je dat.”

Recente Berichten

Nieuws (successen!) van onze VVNL-leden

XXL Safety

BO beveiligings- en adviesbureau

Vol vermogen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief