Beveiligers brengen ruzie over cao’s opnieuw voor de rechter

Het Financiële Dagblad publiceert vandaag een artikel over het hoger beroep van VBe NL bij de Raad van State. Inzet is om cao Veiligheidsdomein te behouden. De rechter zette daar enkele weken geleden, in een rechtszaak aangespannen door een andere brancheorganisatie met een andere cao, een streep door.

De VBe wil een schorsing van dat vonnis en moet daarvoor aantonen dat de activiteiten van hun leden een eigen cao rechtvaardigt. Het cao-gevecht in de beveiligingsbranche gaat een nieuwe ronde in. Brancheorganisatie VBe NL legt zich niet neer bij de uitspraak van de rechter gaat in hoger beroep. Het zou gigantische gevolgen hebben voor heel veel kleinere beveiligingsbedrijven als de cao echt van tafel gaat, zegt directeur Leon Vincken van VBe NL. Deze brancheorganisatie behartigt de belangen van ruim 165 bedrijven, waarvoor een kleine vijfduizend beveiligers werken. ‘Als alles wordt teruggedraaid, dan zou dat al die bedrijven in chaos storten.’

Lees FD over rechtszaak VBe NL Raad van State in FD, geschreven door journalist Richard Smit.

 

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief