Het geweld tegen zowel beveiligers en verkeersregelaars was ook in 2020 een belangrijk onderwerp voor VBe NL.

In januari startte ons lid Menno van Geelen (Blue Star) een petitie tegen dit geweld. “Wij verzoeken om deze werknemers, werkzaam bij Particuliere Beveiligingsorganisaties ook op te nemen in de nieuwe, strengere wetgeving omtrent hogere strafmaat voor plegers van agressie en geweld tegen hulpverleners. Erken de beveiligers in Nederland als hulpverleners en onmisbaar voor het veilig houden van Nederland.”
Lees meer

Kabinet besluit tot taakstrafverbod

VBe NL heeft verschillende keren aangedrongen op een taakstrafverbod bij geweld tegen beveiligers en verkeersregelaars. Dit gebeurde onder andere in gesprekken met minister Van Nieuwenhuizen en het ministerie van Veiligheid & Justitie. Daarom was VBe NL zeer blij met het besluit van het kabinet inderdaad tot een taakstrafverbod te besluiten. Leon Vincken, directeur VBe NL: “Erkenning en een duidelijk stevig signaal. Iedere vorm van geweld kan nu stevig worden bestraft met celstraf en niet langer een taakstraf. Je blijft gewoon van onze mensen af en volgt hun aanwijzingen op! Ik kan het niet duidelijker stellen.”
Lees meer

EenVandaag over geweld tegen beveiligers

VBe NL werd regelmatig benaderd door de media over dit onderwerp. Het actualiteitenprogramma EenVandaag interviewde onze directeur Leon Vincken in oktober over het geweld tegen beveiligers en verkeersregelaars.
Lees meer