Begin januari was het tekort aan beveiligers nog topprioriteit in de branche. In zijn blog vroeg directeur Leon Vincken zich af: ‘Waar zijn de arbeidskrachten te vinden?”

De uitbraak van het coronavirus veranderde alles. Toen halverwege de maand maart de eerste lockdown door het kabinet werd aangekondigd betekende dit in één keer dat alle evenementen en publieksbijeenkomsten werden geschrapt. Grote onrust bij ondernemers over de gevolgen voor bedrijven en de werkgelegenheid.
Lees meer

Oproep voor steunfonds

Gezien de enorme gevolgen voor het veiligheidsdomein riep VBe NL samen met andere organisaties het kabinet op de beveiligingsbedrijven financieel te steunen. Een steunfonds van 75% van de jaaromzet van de bedrijven. Met een noodfonds kunnen de bedrijven in de beveiligingsbranche het grootste deel van hun werknemers in vast én flexibel-oproep dienstverband continueren en bedrijven overeind houden tot de herstart van de economie.
Lees meer

Beveiligers cruciaal in coronatijd

VBe NL en de andere brancheorganisaties sloegen de handen ineen en stonden klaar (met mensen en techniek) om de overheid te helpen bij de aanpak van de coronacrisis en de veiligheid in Nederland te blijven garanderen. Ook minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid & Justitie) onderstreepte in een brief aan de vijf brancheverenigingen het belang van het werk van beveiligers in coronatijd. “Beveiligers zijn onmisbaar.”
Lees meer

Coronaprotocol definitief

VBe NL heeft samen met 150 werknemers en vakbond De Unie het corona protocol voor het veiligheidsdomein opgesteld. Dit protocol is de basis om de veiligheidswerkzaamheden te continueren waarbij veiligheid van werknemer en publiek maximaal nagestreefd worden. Zo wordt er nu extra gewezen op de veiligheidsrisico’s van alcoholdoekjes, rekening te houden met brandveilige afvalbakken, desinfectiemiddelen in de schaduw te bewaren in verband met brandgevaar en de maximale draagtijd per mondkapje in acht te nemen. Het doel van dit protocol is om te zorgen dat medewerkers veilig kunnen werken en bezoekers veilig blijven. Uitgangspunt van dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM.
Lees meer

Werknemers zien perspectief

Uit een online onderzoek van VBe NL en De Unie bleek dat de werknemers ook in coronatijd perspectief blijven zien. De grote lijn van het onderzoek is dat werknemers positief tegen de toekomst aankijken. Dat neemt niet weg dat er ook zorgen zijn over onder andere behoud van werk. Horecabeveiligers maken zich relatief vaker zorgen om hun baan te verliezen.
Lees meer

Steun elkaar in onzekere tijden

Voorzitter Peter Hoes sprak in een videoboodschap zijn leden persoonlijk toe. “Het zijn harde onzekere tijden en voor sommigen onder ons wordt het nu kantje boord. De evenementen, de horeca en uitgaansleven komen weer tot stilstand. Ook in andere vormen van beveiliging zien we een daling van de omzet. Ik roep dan ook iedereen op elkaar te steunen in deze moeilijke tijden.”
Lees meer