“Branche goed leren kennen dankzij VBe NL”

Albert Bos, 24 jaar, loopt tot eind juni stage bij VBe NL. Hoe bevalt dat eigenlijk?

Albert studeert bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen (derde jaar) en hoopt in 2022 af te studeren.

Waarom VBe NL?

“Ik ben gaan zoeken in zowel het noorden als zuiden, omdat mijn vriendin in Limburg woont en ikzelf in Drenthe. Via de website stageplaza.nl kun je naar stages zoeken en kwam ik een vacature tegen van VBe NL. Dit jaar doe ik een zogenaamde oriënterende stage en volgend jaar een afstudeerstage. De stageplek van VBe NL sprak mij aan. Reactie vanuit VBe NL ging het heel snel. Ik kreeg binnen 24 uur een reactie en ging snel in gesprek met directeur Leon Vincken. Voor mij was de gehele beveiligingsbranche nieuw.”

Hoe gaat het in de praktijk?

“Ik houd mij bezig met beleidsbeheer en ondersteun beleidsmedewerker Niels van Tol en directeur Leon Vincken. Er loopt nu een rechtszaak rondom de dispensatieverlening voor de cao Veiligheidsdomein. Ik moet hiervoor dingen uitzoeken zoals de verschillen in beide cao’s. Ook help ik met de screening van bedrijven die lid willen worden van VBe NL. Verder probeer ik het aanmeldingsproces van nieuwe leden te verbeteren.”

Wat heb je geleerd?

“Ik dacht altijd dat mijn juridische kant niet mijn sterkste punt was. In de rechtszaak gaat het uiteraard bijna alleen om juridische aangelegenheden. Ik heb gezien hoe de juridische wereld in elkaar steekt voor bedrijven en daar heb ik veel van geleerd. Vaak gaat het om macht en geld. Ik heb door mijn stage de branche goed leren kennen en ben heel blij dat VBe NL dé partij is voor de regionale mkb-bedrijven in de beveiliging en dat ik VBe NL daarin heb kunnen ondersteunen.”

Iets anders: je gaat meedoen aan het WK karten?

“Ik kart al vijf jaar en het is een grote passie van mij. Ik kreeg vrij onverwacht een uitnodiging om mee te doen aan de Sodi Word Series, het officiële WK voor karten, van 15-17 juli in het Italiaanse Lonato. Het is een geweldige eer. Van de 40.000 rijders in de wereld ben ik een van de 280 deelnemers. Echt uniek.”

Op LinkedIn vroeg je om sponsoren?

“Ik heb veel positieve reacties gehad op mijn deelname, maar er zit wel een prijskaartje aan. Daarom ben ik inderdaad op zoek naar sponsoren. Dat loopt best wel goed. Ook mijn ouders steunen mij, desondanks probeer ik het wel zelf met deze sponsoractie financieel voor elkaar te krijgen.”

Kun je hier je beroep van maken?

“Ik denk het niet. Op zijn hoogst een goed betaalde hobby. Ik zou wel graag willen gaan werken in de autosport, omdat deze sport mijn passie is. Echter, de studie heeft nu hoofdprioriteit.”

Hoe kijk je terug op de tijd bij VBe NL?

“Ik ben nog enkele weken stagiair, maar ik kijk er nu al positief op terug. Het was een ontzettende leerzame periode. Ik werd overal bij betrokken en zodoende leer je de organisatie heel goed kennen. Ik wil met name Leon en Niels van Tol (beleidsmedewerker) danken voor hun begeleiding en zeker ook de feedback die ik van hen kreeg.”

 

Recente Berichten

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief