Evenementenbranche: ‘The show must go on’

Tegelijk met de maandelijkse test van het luchtalarm, slaat de evenementenbranche maandag 7 december opnieuw alarm over de huidige coronacrisis.

Met de boodschap ‘The show must go on’ voert de branche de druk richting de overheid noodgedwongen op.  De actie wordt ondersteund door het Metropole Orkest dat, ter gelegenheid van hun 75-jarig bestaan vorige week, samen met DI-RECT zanger Marcel Veenendaal en het ZO! Gospel Choir, een cover opnam van het nummer van Queen ‘The show must go on’.

Lege theaters en podia

De bijbehorende clip laat beelden zien van lege theaters, podia en concertzalen. Het nummer en de clip zullen maandag kort na het luchtalarm van 12 uur te zien en horen zijn op radio, televisie, social media en op de buitenkant van verschillende grote evenementenlocaties.  De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform zijn de initiatiefnemers van de actie. Directeur Leon Vincken van VBe NL ondersteunt de oproep tot ’The show must go on’. “Achter de schermen wordt ondernemerschap getoond en gezocht naar oplossingen om evenementen op te starten. Het wrange is dat de gezondheidscijfers nog onvoldoende ruimte bieden. Deze blijven leidend, waarvoor ook vanuit de beveiliging begrip is. We zijn blij dat het kabinet de sector nu ook met meer financiële ondersteuning tegemoet komt. Zonder zicht op shows blijven we koersen in dichte mist en die kunnen we alleen met steun van publiek en overheid oplossen.”

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief