VBe NL teleurgesteld over uitblijven steun beveiligingsbranche

Het ministerie van Justitie & Veiligheid heeft het bestuur van VBe NL laten weten dat er geen extra financiële steun komt voor de beveiligingsbranche. In april had VBe NL om een steunfonds gevraagd ter hoogte van 75 miljoen (75% van de omzet). De steunmaatregelen van het kabinet passen niet in de breed-sectorale inrichting van de VBe NL-bedrijven. “Onze beveiligingsbedrijven zijn geen grootbedrijven maar over het algemeen kleinschalig van opzet”, aldus voorzitter Peter Hoes in de brief aan het kabinet. Vandaar het verzoek om een steunfonds.

Teleurgesteld

VBe NL is teleurgesteld over dit besluit van het kabinet. Uit het onlangs gehouden onderzoek van ons CaoForum blijkt dat 36% van de beveiligers op zoek gaat naar een nieuwe baan in de beveiliging als zij worden ontslagen. Een flink deel van de werknemers (40% ) die geen werk meer heeft, komt al binnen een maand in de financiële problemen. Directeur Leon Vincken: “De beslissing van het kabinet is een lastige boodschap voor al die betrokken werknemers die zonder vooruitzicht niet aan het werk kunnen. Nog wranger voor beveiligingsbedrijven die alleen evenementen beveiligen. Die kunnen hun werknemers lastig blijven vasthouden zonder extra steun. Wij zijn dan ook erg teleurgesteld.”

Het ministerie adviseert aansluiting te zoeken voor financiële steun via de Alliantie van evenementenbouwers die lobbyt in Den Haag. VBe NL heeft zich dit voorjaar reeds aangesloten bij de Alliantie. “Het lijkt er op dat er weinig steun los komt voor beveiliging in de nabije toekomst. Het evenementenveld is omvangrijk met vele partijen en belangen. Er is een omzet van circa 7 miljard op jaarbasis becijferd. Iedereen is zoekende. Maar één ding is zeker, zonder beveiliging geen evenement. Dus feitelijk staat de hele sector met lege handen. We hopen maar dat er nog, betere, opvolgende generieke steunmaatregelen in het vooruitzicht zijn”, aldus Leon Vincken.

 

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief