VBe NL onderschrijft oproep Nederlandse evenementensector

De Alliantie van Evenementenbouwers luidt de noodklok over de toekomst van de evenementensector. VBe NL onderschrijft de oproep. De Alliantie heeft zich aangesloten bij het Belgische initiatief.  “Sound of Silence” werd maandag 10 augustus bij onze zuiderburen gepresenteerd onder de noemer “Doorbreek de stilte, geef ons de kans om actie te ondernemen”. De situatie in beide landen is vergelijkbaar, het is 5 over 12 voor veel bedrijven in de evenementensector.

VBe NL onderschrijft oproep

VBe NL is het eens met de oproep van de Alliantie die past bij de eerdere initiatieven van onze organisatie. Zo vroeg het Sociaal Fonds Cao Beveiliging (SFCB) – waarin VBe NL samen met De Unie het bestuur vormt – via de Stichting van de Arbeid om €75 miljoen steun van het kabinet voor de beveiligingsbranche. VBe NL voorzitter Peter Hoes gaf in een eerdere brief, gericht aan diverse ministers en fracties van de Tweede Kamer, aan dat zonder inkomensgaranties voor de beveiligingsmedewerkers straks geen publieksevenementen georganiseerd kunnen worden wegens het aankomende personeelstekort. Uit het recent gehouden CaoForum-onderzoek van VBe NL en De Unie wordt dit nogmaals bevestigd, 36% van de beveiligers gaat op zoek naar een nieuwe baan in de beveiliging als zij worden ontslagen.

Belang sport, cultuur en entertainment

De Alliantie van Evenementenbouwers (waarbij VBe NL is aangesloten) is een brede vertegenwoordiging van de totale sector van sport, cultuur en entertainment: van freelancers tot toeleveranciers, van theaters tot concertzalen, van organisatoren en theaterproducenten tot sportbonden. De gehele branche vertegenwoordigt in Nederland 100.000 banen en 7.4 miljard euro omzet. De Alliantie vraagt aandacht voor het belang van sport, cultuur en entertainment in onze samenleving. Er wordt met overheden lokaal en nationaal op constructieve wijze overlegd en gefocust op wat er allemaal, onder voorwaarden, wel weer mogelijk is. In de ogen van de Alliantie is de huidige 1,5 meter oplossingen niet levensvatbaar voor de branche. Financiële steun na 1 oktober, waarmee de branche de winter door kan komen is essentieel, aldus de Alliantie.

Recente Berichten

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief