Regelmatig gaat directie en/of Bestuur van VBe NL kijken hoe onze leden werken en wat er allemaal bij het beveiligingswerk komt kijken.

Schiphol is uiteraard een van de meest hectische en drukke plekken van ons land. Een komen en gaan van mensen. Directeur Leon Vincken maakte van de gelegenheid gebruik om werknemers te informeren over de nieuwe cao. In zijn blog beschrijft Vincken hoe indrukwekkend hij het beveiligingswerk op Schiphol vindt. “Het belang van samenwerken en zorgen dat snel en efficiënt beveiligd wordt van aankomst tot het weer in de lucht zijn. Werknemers die trots zijn op hun werk en professionaliteit uitstralen, investeren in kwaliteit maar ook kritisch zijn als het om hun toekomstige arbeidsvoorwaarden gaat. Zij tellen voor VBe NL allemaal mee, net als onze leden ondernemers.”

Lees meer

Huntenpop

Wat te denken van de organisatie van een groot popfestival als Huntenpop in Ulft (Achterhoek). Een VBe NL-delegatie krijgt in augustus 2019 een rondleiding door Ilse Roosegaarde van Globe Security. Zij is ook bestuurslid van VBe NL en haar bedrijf beveiligt het festival. Centraal staat de Mobiele Communicatie en Camera Unit (MCCU) van Globe. Deze MCCU is uitgerust met beeldschermen, bedieningspanelen en veel andere apparatuur. Alles wordt scherp in de gaten gehouden.

In de MCCU wordt aangestuurd en gecontroleerd. Er volgen communicatiestromen van de politie, beveiligers, medische dienst en technische dienst, er is overzicht in het geheel van samenwerking. Geregeld is de veiligheidscoördinator binnen ter afstemming, later op de dag komt ook nog een team van de politie. Alles verloopt perfect en gestroomlijnd in uitstekende samenwerking tussen alle disciplines. De VBe NL-delegatie is onder de indruk.

Lees meer