Beroep op politiek voor steunfonds beveiligingsbedrijven

In een Brief aan minister Wiebes minister Grapperhaus en voorzitters inz. steunfonds heeft VBe NL een beroep op de politiek gedaan om snel extra geld vrij te maken voor de beveiligingsbedrijven.

De brief is gericht aan de ministers Wiebes (Economische Zaken) en Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), MKB-Nederland-voorzitter Vonhof en aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer.  In de brief schrijft VBe NL-voorzitter Peter Hoes dat beveiligingsbedrijven door de uitbraak van het coronavirus 100 miljoen euro verlies lijden. Verder stelt hij dat het wrang is dat nu zeker 10.000 medewerkers thuiszitten, terwijl begin dit jaar nog een tekort van 2000 beveiligers werd verwacht. “De omzetten in de beveiligingsbranche lopen als geheel nu snel terug. Er is fors economische vraaguitval met als gevolg dat ook minder beveiliging nodig is op onze luchthavens, logistiek, transport, kantoorvoorzieningen en hotels.”

Steunfonds 75% omzet

De steunmaatregelen van het kabinet passen niet in de breed-sectorale inrichting van de bedrijven van de 123 leden van VBe NL. “Onze beveiligingsbedrijven zijn geen grootbedrijven maar over het algemeen kleinschalig van opzet”, aldus Hoes. “Door het fluctuerende aanbod met kortdurende opdrachten is een groot deel van deze bedrijven noodzakelijkerwijs aangewezen tot gebruik van de forse flexibele schil.”

VBe NL vindt dat het kabinet snel middelen moet vrijmaken in een omvang van 75% van de omzet van de getroffen beveiligingsbedrijven (circa 75 miljoen euro). “Daarmee kunnen beveiligingsbedrijven actief voor publieksevenementen hand in hand met inzetgaranties voor hun duizenden flexibele medewerkers voor de branche overeind blijven.”

 

Recente Berichten

NVB veroorzaakt onnodig onrust

The Protection Company BV

Wil de echte pa(a)shaas opstaan?

AA-Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief