Ministerie SZW geeft groen licht cao Veiligheidsdomein

Minister Koolmees van SZW heeft VBe NL laten weten in te stemmen met de cao Veiligheidsdomein.

Deze cao is 16 september afgesloten met De Unie die deze week aangaf akkoord te zijn met de teksten van de cao. Zowel de leden van VBe NL als de werknemers uit het Digi-C panel hebben eerder al ingestemd met het bereikte resultaat voor de cao. De werknemers uit het panel stemden met maar liefst 83 procent voor het resultaat.

Aangemeld bij ministerie

De cao is deze week aangemeld bij het ministerie van SZW. De cao heeft een looptijd van twee jaar: 1 oktober 2019-1 oktober 2021. De ‘4% inzet’ van De Unie, welke voor 1/3e bepalend is voor de definitieve loonontwikkeling, is overgenomen. Hierdoor komt de loonstijging in 2020 uit op 2,8%. De lonen in de cao Veiligheidsdomein (voorheen cao Beveiliging) stijgen jaarlijks met 1/3e consumentenprijzenindex, 1/3e dienstenprijzenindex en voor 1/3e met het resultaat van de onderhandelingen. De hoogte van de lonen in 2021 wordt vastgesteld vóór oktober 2020.

Aantrekkelijke cao

Partijen hebben besloten om deel-A en deel-B op te heffen en te integreren. Partijen zijn overtuigd dat met deze brede cao in het veiligheidsdomein het voor werkgevers aantrekkelijk is om werknemers in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt aan zich te binden. Leon Vincken, directeur VBe NL: “met deze cao zetten we een volgende stap om de cao van alle werknemers te maken in het brede veiligheidsdomein, van verkeersregelaar tot luchthavenbeveiliger, van voetbalsteward tot winkelsurveillant, iedere werknemer bouwt mee en kan stemmen door mee te doen aan Digi-C. Dat is op brancheniveau in Nederland uniek en geeft ons als werkgevers de mogelijkheid om dicht aan te sluiten bij wat werknemers nodig hebben om hun vak uit te oefenen.”

Download: cao Veiligheidsdomein 2019 – 2021

Lees ook: Nieuwe tweejarige cao Veiligheidsdomein met 2,8% loonstijging in 2020

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief