Voorzitter Peter Hoes is trots op de groeiende vereniging VBe NL en trots op al die ondernemers in het veiligheidsdomein.

Het lijkt zo langzaam een grijs draaiende plaat voor diegene onder ons die nog het tijdperk van vinyl kennen of intussen weer ontdekt hebben. VBe NL groeit en groeit. Maar ik ben dan stiekem ook wel trots om dat weer te mogen roepen. Trots op al die ondernemers in het veiligheidsdomein die ons als toegevoegde waarde in hun netwerk aansluiten. Ondernemers die mee willen bouwen aan verbreding van kansen op succesvol ondernemerschap. Samen met een club die staat voor kwaliteit, transparantie en vooral die gelijkheid. Werknemers die als professional de toon mogen voeren, zoals dat vooral in dit verslagjaar duidelijk is gemaakt met Digi-C. Ja, we groeien niet voor niets en tikten eind 2018 het getal van 95 leden aan.

Ik word hier toch weer stil van en blik nog eens terug naar 2010 toen alles begon en onze huidig directeur, Leon Vincken, als adviseur binnenkwam en het bestuur vroeg: ‘Wat brengt jullie als ondernemer zo ver om jullie tijd te investeren in een vereniging, terwijl je hier geen euro kunt verdienen, maar alleen inzet komt brengen?’

Ons idealisme is er niet minder op geworden. We timmeren al jaren flink aan de weg en staan voor verandering, een hoger kwaliteitsniveau, investeren in onze professionals en snijden cowboys en malafide bedrijven de pas af. Dat helpt uiteindelijk ook mijn eigen bedrijf. Winst op de lange termijn. Een aantrekkelijke cao, invloed op werktijden en scholingsmogelijkheden, echte invloed op je arbeidsvoorwaarden. Welke werknemer wil dat niet in deze tijd? Dat doe je door samen te werken. Met collega-bedrijven, met onze partners bij politie, justitie en het onderwijs, met onze vakbondspartner De Unie. Maar ook door samenwerking te zoeken binnen het bredere veiligheidsdomein. Zoals voor bedrijven met verkeersregelaars die we iets te bieden hebben in verbetering van hun positie in de markt.

Samenwerking gaat niet altijd vanzelfsprekend. Zeker niet als de belangen tegengesteld zijn. Dat is met onze vereniging niet anders. Een goed gesprek, uitwisselen van standpunten en goed luisteren naar wat elkaar juist bindt blijft de essentie. De krachten die dan vrijkomen geven weer energie en maken dat we samen de volgende stap kunnen zetten. Een stap in het belang van onze veiligheid. Van ons plezier om iedere dag weer te mogen ondernemen in deze sector. En voor mij om trots te mogen zijn als voorzitter van deze pracht vereniging.

Dank voor al jullie bijdragen, jullie tomeloze inzet en vertrouwen in VBe NL. Dank ook aan iedereen van onze werkorganisatie want daar wordt voor onze vereniging achter en voor de schermen dagelijks veel werk verzet om onze leden, stakeholders en het brede publiek VBe NL te ervaren als dé branchevereniging van het veiligheidsdomein.

Veel leesplezier!

Peter Hoes