We laten regelmatig onze leden aan het woord over hun werkzaamheden in het veiligheidsdomein. Een selectie uit enkele interviews op onze website.

Zoals Leen van der Ree van AL Medical Totaal Services (ALMTS Group) uit Den Haag (foto boven). Er valt nog veel te verbeteren bij de medische hulpverlening bij evenementen, zo is zijn conclusie. Bij kleinere evenementen van rond de 1000 bezoekers wordt vaak gebruik gemaakt van EHBO-vrijwilligers. Hij pleit echter voor professionele medische hulpverlening op evenementen. Daarom is er volgens hem een kwaliteitsslag nodig zoals dat ook gebeurd is met beveiligers en gaande met verkeersregelaars. In Den Haag is hij nu bezig om dit gestalte te geven met een goede opleiding. “Mijn ideaal is dat er op evenementen een gevarieerd team staat van eerste hulpverleners, verpleegkundigen en eventueel artsen (7-10 personen).

Lees meer

Een ander bijzonder verhaal is dat van Jerry van Mechelen en Ron Leemans van het Amsterdamse bedrijf Centurion. Relatief een kleine speler, maar met enkele grote opdrachtgevers als Kroonenberg Groep en BNP Paribas. Hun filosofie? “Dat het om mensen draait. Wat wij doen is mensenwerk. Daarbij is het nodig echt te luisteren naar een opdrachtgever of werknemer. Elke afdeling biedt maatwerk. Het is een eenheid. Dat is Centurion.” Volgens Jerry en Ron is dat ook de reden waarom grote klanten kiezen voor Centurion. “Iedereen binnen het bedrijf is gepassioneerd in het werk en wij geven onze opdrachtgevers ook daadwerkelijk het serviceniveau waar men voor betaalt. Dat werkt als een magneet.

Lees meer