“Ga meer samenwerken en kijk verder dan je eigen hokje”, aldus voorzitter Peter Hoes in de media.

Peter Hoes, voorzitter VBe NL, deed in het septembernummer van Security Management een oproep tot samenwerking. Samenwerking tussen publiek en privaat maar zeker ook de samenwerking binnen de branche. Hoes: “Mijn boodschap aan de branche is dan ook: ga meer samenwerken. Kijk verder dan je eigen hokje, leg agenda’s eens naast elkaar, en denk in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Lees meer

De VBe NL-voorzitter gaf in zijn essay in het boek ‘Na Vandaag’ dezelfde boodschap: “Van beveiligers wordt meer dan ooit alertheid gevraagd, bijvoorbeeld bij de dreiging van terreuraanslagen. Investeren in vroegtijdige detectie van abnormaal gedrag kan bij evenementen veel leed voorkomen. Dit wordt integraal onderdeel van het opleidingsbeleid in de beveiligingsbranche. Hier geldt opnieuw: dat kan alleen maar door samenwerking en investeren door overheid en bedrijfsleven. Alle partners staan dus voor één gezamenlijk doel: een veilig Nederland!” Het boek werd uitgegeven door Stichting Innovatie voor Veiligheid.

Lees meer

Erg kritisch was directeur Leon Vincken over het fenomeen dat studenten van ROC’s  concrete beveiligingsklussen uitvoeren. Een slechte zaak, aldus Leon Vincken: “Nederland verdient veiligheid van topkwaliteit door goed opgeleide vaklieden. Werkgevers verdienen eerlijk ondernemerschap en werknemers een goed loon en arbeidsomstandigheden. En de leerling een gezond en veilig leerklimaat en niet het opvullen van  beveiligingswerkzaamheden die voor een appel en ei verkocht worden aan het ROC. ROC’s blijf bij jullie les!

Lees meer