VBe NL spreekt vaste Kamercommissie Justitie & Veiligheid

Op uitnodiging van MKB-Nederland is VBe NL aangeschoven in een bijeenkomst met de Tweede Kamerleden van de vaste Kamercommissie Justitie & Veiligheid. Hoes vroeg aandacht voor het vergunningstraject.

Samen met andere mkb branches zijn diverse topissues naar voren gebracht. Tijdens de goed  bezochte bijeenkomst kreeg voorzitter Hoes als derde spreker de gelegenheid om aandacht te vragen voor strakkere wetgeving en handhaving rondom toegang tot de veiligheidsbranche. Hoes zette kort uiteen hoe eenvoudig het is om een vergunning te verkrijgen voor het starten van een beveiligingsbedrijf door ondernemers met een strafblad. Het in de branche bekende voorbeeld van de partner van een crimineel die  een vergunning verkrijgt, waarover eerder in pers is gepubliceerd, werd uit de doeken gedaan.

Hoes deed de volgende drie punten oproep aan de Tweede Kamer:

  1. Scherp de wet WPBR aan op het verkrijgen van een vergunning toestemming leiding geven aan een Particuliere Beveiligingsorganisatie
  2. Bevraag Korpscheftaken van de politie op hun handhavende WPBR taak en toereikendheid van middelen hiertoe.
  3. Geef steun aan de zelfregulering van de branches in de beveiliging daar waar kwaliteitssystemen en toetredingseisen toezien op voorkoming van ondermijningsactiviteiten door criminele organisaties

Na de bijeenkomst is in gesprek met MKB-Nederland en enkele Kamerleden inhoudelijk van gedachten gewisseld om de drie punten nader te verkennen.

Lees in de Speerpunten MKB-Nederland voor Justitie en Veiligheid de bijdrage van de deelnemende branches met daarin de inbreng van VBe NL welke is uitgereikt aan de Kamerleden. 

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief