Vijf vragen aan…Cheryl Hermes

Cheryl Hermes is supervisor bij National Safety Security Group (NSSG) in Enschede. We stelden haar vijf vragen.

Foto: Pim Geerts

1. Wat doe je binnen NSSG?

“Binnen NSSG werk ik in het algemeen in de evenementenbeveiliging en objectbeveiliging, hierin zijn we gespecialiseerd. Daarnaast heb ik een functie als supervisor tijdens evenementen in het veld en ben samen met collega supervisors verantwoordelijk voor gastheerschap en beveiliging van onze evenementen.”

2. Wat vind je inspirerend in je werk?

“Elke dienst is anders, leer ik bij en heb ik te maken met verschillende doelgroepen. De omgang met mensen en samenwerking met ons professionele team is voor mij ook een inspiratiebron waardoor ik mijn werk als evenementenbeveiliger echt heel erg leuk vind.”

3. Hoe is het om als vrouw in de beveiligingsbranche te werken?

“Ik vind dat je als vrouw steeds meer geaccepteerd wordt in de beveiligingsbranche. Een aantal jaar geleden was dat naar mijn beleving wel anders. Het was echt een mannending, een mannenberoep, maar er zijn momenten dat een vrouw in bepaalde situaties beter en doeltreffender kan handelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de privaatrechtelijke oppervlakkige veiligheidsfouillering. Ook trachten we juist om ook vrouwen in een interventieteam te plaatsen, dat is bij de meeste collega bedrijven wel anders. Een vrouw bereikt vaak meer dan vier mannen bij elkaar.”

4. Welke ontwikkelingen zie je voor de branche in de nabije toekomst?

“Meer acceptatie voor de beveiligers en voor het werk dat we doen. Tegenwoordig krijg je veel vaker van mensen een welgemeend bedankje omdat ze blij zijn dat je er staat voor hun veiligheid. Natuurlijk spelen de bedreigingen en aanslagen van de laatste tijd daar een grote rol bij, waardoor mensen toch wat angstiger zijn. Mensen voelen zich dan wel een stuk veiliger wanneer ze alerte gastvrije beveiliging zien. Telkens maken we elkaar ook bewust van eventuele risico’s, zowel vooraf, tijdens en na een evenement.”

5. Wat was of wordt de leukste klus in je werk?

“Een klus is pas leuk wanneer wij als team de klus tot een goed einde hebben gebracht. Zeer belangrijk is een goede voorbereiding, goede briefing en werken met goede materialen en pro-actieve collega’s. Binnen NSSG voert het woord TEAM de boventoon: Together Everyone Achieves More. Elke klus is anders, je werkt door heel Nederland tekens op verschillende locaties met soms twee, tien of honderden collega’s tegelijk. Wij werken ook met enkele andere beveiligingsbedrijven samen, veelal leden van de VBe NL. Op deze manier kom je op veel verschillende plekken en leer je van elkaar. Een enorme afwisseling!”

Recente Berichten

Nieuws (successen!) van onze VVNL-leden

XXL Safety

BO beveiligings- en adviesbureau

Vol vermogen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief