VBe NL volop in de schijnwerpers bij de start van 2017

Ons symposium en netwerktreffen van de beveiligingswereld en haar stakeholders wordt onder leiding van misdaadjournalist John van den Heuvel op 10 maart in Eindhoven een niet te missen event.

Twintig jaar beveiligen in Nederland met de blik gericht op een veranderende wereld. Een wereld waarin profiling niet meer is weg te denken, een wereld waar beeld, Internet en snelle communicatie alles overheersend is. Waar een particuliere beveiliger volop samenwerkt met politie, publiek en politiek. Waar het ooit begon als extra mankracht om een feest in goede banen te leiden, is inmiddels een mega industrie ontstaan met grote belangen. Belangen die inmiddels verschuiven van economische en verdienmodellen naar hoogwaardige kwaliteit en volledige focus op het bereiken van meer dan alleen een zichtbaar gevoel van veiligheid. Daarbij staat samenwerking met alle betrokkenen in de keten voorop.

Kwaliteitslabel

Een mooi momentum dat gelijk samenvalt met de lancering van ons nieuwe Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca. Wat? Alweer een keurmerk? Ik hoor het u al roepen. Ja en nee is het antwoord. We bevestigen namelijk als branchevereniging onze koers van samenwerking. Dit nieuwe label gaat voor organisatoren en eigenaren van horecagelegenheden de garantie zijn dat niet alleen het papier kloppend is, maar dat dit papier matcht met de dagelijkse realiteit. Een realiteit die geborgd wordt door werknemers en werkgevers gezamenlijk, samen zijn ze immers drager van het Kwaliteitslabel als sociale partners, De Unie, CNV en VBe NL. Samen met gemeenten, politie en inspecties die op frequente basis geconsulteerd worden om het gewenste kwaliteitsniveau kritisch te beoordelen en aan te scherpen. Een label dat zich kenmerkt door een non-profit basis vanuit de uitvoering. Inspecteurs zijn betrokken mensen uit de wereld van beveiliging en politie. Tegelijkertijd hebben de houders van het label hiermee een assessmenttool om continu te blijven werken aan hun kwaliteit. De eerste leden hebben in de pilotfase al trots hun unieke genummerde op naam uitgegeven Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca mogen ontvangen.

Twee peilers

De schijnwerpers richten zich op nog twee peilers: binnenkort lanceren we onze nieuwe website, waardoor u nog makkelijker uw weg vindt in belangrijke informatie, achtergronden en actualiteit en u snel kunt vinden wie VBe NL is, wie we zijn, voor wie we er zijn en wat ons als VBe NL uniek maakt. De laatste peiler is dat we met vakbonden intussen ook de verkeersregelaars een definitieve plek in onze cao Beveiliging hebben gegeven. Sinds deze maand zijn de functiebeschrijvingen en bijbehorende loontabel opgenomen in de cao. Meer informatie is binnenkort te vinden op onze site. Beveiligen gaat ook over de gedelegeerde taak van de politie waar het gaat om verkeersveiligheid. Bij evenementen loopt dat al in elkaar over, bij infrastructuur lijkt deze activiteit verder weg te staan. Niets is minder waar. Veiligheid, middels aanwijzingen en in goede veilige banen leiden van publiek is een kerntaak van onze leden. Ik roep dan ook alle bedrijven die verkeersregelaars in dienst hebben op om zich bij ons aan te sluiten en samen met de verkeersregelaars te werken aan kwaliteit en professionaliteit. De cao is er al, nu nog uw schouders naast de schouders van onze leden-verkeersregelaarsbedrijven.

Zie ik u op 10 maart in Eindhoven? Schrijf u snel in, want vol=vol.

Leon Vincken
Directeur VBe NL

Recente Berichten

Nieuws (successen!) van onze VVNL-leden

XXL Safety

BO beveiligings- en adviesbureau

Vol vermogen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief