Eerste Kwaliteitslabels Beveiliging Evenementen Horeca uitgereikt

Dinsdag 15 november 2016 werden door het Sociaal Fonds Cao Beveiliging (SFCB) en Stichting N’Lloyd de eerste Kwaliteitslabels Beveiliging Evenementen Horeca uitgereikt aan Andor Security uit Spijk en Alpha Security uit Haarlem.

De beveiligingsbranche kent hiermee een nieuw kwaliteitsinstrument waarmee bedrijven aan hun opdrachtgevers, gemeente en politie, inzichtelijk en transparant maken dat hun organisatie voldoet aan de normen die werkgevers én werknemers in de branche hebben opgesteld. Dragers van dit Kwaliteitslabel komen in het speciaal hiervoor ingericht register van N’Lloyd dat meerdere registers in de beveiliging beheert. “Het SFCB zet hiermee namens vakbonden en werkgevers een belangrijke stap in verdere professionalisering van de bedrijfstak”, aldus voorzitter Leon Vincken van het SFCB.

Permanente educatie

Werkgevers in de beveiligingsbranche willen al langer af van wat zij de papieren ‘afvink’ werkelijkheid noemen van andere kwaliteitsinstrumenten. Zij willen met dit nieuwe Kwaliteitslabel investeren in permanente educatie en getoetst worden hoe beveiligingsorganisaties in de praktijk daadwerkelijk opereren. Het kwaliteitsonderzoek wordt daarom uitgevoerd door onderzoekers die veel praktische werkervaring in de beveiliging en geen commercieel belang hebben. Het financieel-administratieve onderzoek wordt uitgevoerd door het accountantskantoor van SFCB. Met deze combinatie zetten vakbonden en werkgevers ook sterk in op naleving van de eigen cao Beveiliging.
Verheugd en trots

Verheugd en trots

Danco van der Ley, eigenaar van Andor Security, is erg verheugd en trots toen hij het eerste Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca in ontvangst mocht nemen: “Dit is het eerste keurmerk dat ik ontvang met een prettig gevoel. Dit wordt mij niet opgelegd door derden als een verplichting. Dit is iets waarvoor ik samen met mijn beveiligers kies. Wij laten ons graag reviewen door voormalige collega’s uit het veld, die veel ervaring hebben met onze manier van werken. Daar willen wij van leren.” Daarnaast werd ook Alpha Security opgenomen in het register. SFCB rondt hiermee de eerste fase van de inrichting en opzet van het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca deze maand af. Daarna staat het Kwaliteitslabel open voor alle beveiligingsbedrijven in Nederland. Jaarlijks wordt met de opgedane ervaringen de kwaliteitsnorm geëvalueerd door vakbonden en werkgevers en stelt SFCB de normen bij.
Drie jaar geldig

Bedrijven die de cao Beveiliging toepassen en daarmee premie afdragen aan het SFCB ontvangen een tegemoetkoming in de kosten. De inschrijving in het register is drie jaar geldig maar wordt tussendoor jaarlijks getoetst. Begin december publiceert SFCB het normenkader en procedures voor het aanvragen en doorlopen van het onderzoek om opgenomen te worden in het register. De doorlooptijd is naar verwachting drie maanden om het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen te behalen.

 

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief