Samen meer

Wat was het weer een mooi samenspel van enthousiaste sprekers en deelnemers tijdens ons tweede symposium. Een echt succes waarbij volop genetwerkt werd en de kennisuitwisseling centraal stond.


De branche had weer een mooi professionaliteitsimpuls te pakken in het MIDI theater in Tilburg. Dat komt de kwaliteit van onze organisaties alleen maar ten goede. De opening was natuurlijk al een geweldig statement met onze nieuwe promotiefilm op het grote theaterdoek. We hebben er twee gemaakt de afgelopen periode. Benieuwd hoe hierop de reacties zijn.

VBe NL is zichtbaar en wil daarnaast trendsettend zijn. Een oproep van onze leden aan mij en het bestuur. Dat vraagt ambitie, enthousiasme en innovatiekracht. Tijdens zo een symposium doe je dat volop. Wat te zeggen van de oproep van Onno Hoes om voortaan als beveiligingsorganisatie direct ook met de burgemeester te sparren? Of de oproep van onze eigen voorzitter Peter Hoes dat we het tij moeten keren met het weren van malafide bedrijven? Oproepen die goed van pas komen als ik intussen schrijf aan ons nieuwe routeplan 2016. Het concept is klaar en bespreek ik begin november met de leden. De koers is in ieder geval helder: kwaliteit, onderwijs en ondernemerschap gaan hand in hand. De uitdagingen ook: garanties voor flexibele inzet medewerkers bij evenementen en stevige groei nieuwe leden voor ons reguliere segment.

Tegelijkertijd nemen we intussen ook afscheid van Twan Hermens, bestuurder en penningmeester van onze vereniging. Een beveiligingsman in hart en nieren die als geen ander weet wat netwerken en samenwerken betekent. Twan heeft de basis van VBe NL gelegd en mee uitgebouwd tot een krachtige brede branchevereniging. Wij maken een diepe buiging van respect en dankbaarheid voor zijn inzet en zijn rol in samen meer veiligheid, in samen meer VBe NL.

De nieuwe bestuurder wordt in november voorgedragen aan onze leden. We zijn klaar voor ronde 2016, maar eerst maken we dit jaar nog vol met de start van drie pilots van ons nieuwe keurmerk en de nieuwe opleiding voor coördinatoren MBO3 Horeca/evenementenbeveiliging.

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief