VBe NL sluit mantelovereenkomst payrollbedrijven

De beveiligingsbranche ondervindt forse hinder van de ingestelde beperking rondom flexibele arbeid. VBe NL voert daarover indringend overleg met alle betrokken partijen.

“Vooral de evenementenbeveiliging waar ruim 80% van de inzet van beveiligers bestaat uit oproepkrachten staat een grote uitdaging te wachten”, aldus Leon Vincken, directeur VBe NL. Op dit moment genieten ondernemers nog het voordeel van een overgangsfase, maar daar komt dit jaar een einde aan. Reden om ook samenwerking te zoeken met sterke payrollpartners.
Uit de VBe NL benchmark komt duidelijk naar voren dat ruim 80% van alle inzet plaats vindt door inzet van oproepkrachten. De meeste oproepkrachten hebben elders in de beveiliging of daarbuiten een vaste baan en doen evenementenbeveiliging erbij als “vrije tijdsbesteding” om actief betrokken te zijn bij evenementen. Leon Vincken: “De nieuwe flexwetgeving stelt werkgevers voor grote risico’s. Vanaf de zomer ontstaat na 3 oproepen, dus drie evenementen, het recht op een vast contract. Daar zit niemand op te wachten. Werkgever niet maar ook de werknemer niet, die zelf zijn vrije keuze wil houden wanneer en bij welk evenement er gehoor gegeven wordt aan een oproep. Massaal overstappen op vaste contracten zit er voor de werkgevers niet in omdat het aanbod van evenementen en continuïteit van opdrachten een zeer sterk wisselend karakter heeft.”

Dringend overleg

VBe NL is over deze situatie in overleg met het ministerie van Sociale Zaken. Tegelijkertijd is er dringend overleg met de vakbonden om samen naar oplossingen te zoeken. Daarnaast ontstaat er een toenemende vraag naar payroll, uitzendkrachten en inzet van zelfstandigen om de gewenste flexibele inzet van beveiligers mogelijk te houden. Om payroll aantrekkelijk te maken heeft VBe NL twee mantelovereenkomsten kunnen sluiten met twee aanbieders: Flexcellens BV uit Zaandam en PIM people uit Amsterdam. De beide mantelovereenkomsten kennen een zeer scherp tarief dat uniek is in de beveiligingsbranche en alleen voor leden van VBe NL gehanteerd wordt. Beide aanbieders zijn bekend met de branche en zeer ervaren met de inzet van flexibel personeel en het ondersteunen van beveiligingsbedrijven hierbij.

Leon Vincken: “De effecten van de nieuwe flexwetgeving zorgen voor veel onrust. Werkgevers zullen minder gebruik kunnen maken van hun oproepkrachten en moeten overstappen naar alternatieven, zoals payroll. Daar waar beveiligers vaste contracten krijgen zullen deze in omvang en duur beperkt zijn omdat er geen continuïteit van werkzekerheid is op langere termijn en weinig zekerheid voor de beveiligers, die door de grote omloopsnelheid, van werkgever naar werkgever trekken. Al met al werken alle oplossingen direct prijsverhogend en komt de kwaliteit van beveiligen onder druk te staan. Een ongewenste situatie.”

Wie is Flexcellens?

Flexcellens Payroll B.V. is onderdeel van STAN Partners (PDZ Uitzendbureau, Seniorstaff en Loopbaan.nu), een betrokken partner en werkgever met meer dan 30 jaar kennis en ervaring op de arbeidsmarkt. Als onafhankelijke payroll partner binnen de beveiligingsbranche, zijn zij klantgericht en denken graag mee met  organisatie en medewerkers. Goed werkgeverschap, persoonlijk, transparant en betrouwbaar – dat is wat zij belangrijk vinden en uitdragen in hun dienstverlening.

Wie is PIM people?

Payroll 4 security is een serviceconcept van PiM people en specifiek gericht op het bedienen van bedrijven binnen de veiligheidsbranche. Zij richten hun systemen in om te ontzorgen. Hun medewerkers spreken dagelijks beveiligers, zzp-ers en opdrachtgevers van beveiligingsbedrijven. Samen met u zorgen zij voor het goed werkgeverschap over uw medewerkers. Zij het juridische werkgeverschap en alle facetten die daarbij horen en u als werkgever op de werkvloer zichtbaar aanwezig om samen te groeien.

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief