De krokodillentranen van FNV en CNV

Tekorten in de beveiliging houden de media en reizigers stevig in de greep. Het actiemiddel ligt voor de zoveelste keer op tafel. Veel tamtam zonder enige visie op enige structurele oplossing.

Het vak beveiliger wordt weggezet als zwaar, ééntonig en met te hoge werkbelasting voor let op té lage lonen. Dat vakbonden al jaren strijd voeren tegen een beter salaris, opleiding en roostervrijheid wordt niet gemeld. 1000 EUR op jaarbasis meer verdienen en ruimte voor vakmanschap en eigen werktijden moet wijken voor ideologie van anti flex. Daarbij vergeten vakbonden ook te melden dat ze zeer recent nog arbeidstijdverkorting hebben doorgevoerd. Hoezo een tekort?

Ja, minder uren werken, lager salaris en anti flexibele inzet. Nu is de reiziger de dupe en worden beveiligers voor een actiekarretje gespannen. Een karretje dat niet gaat rijden op het juiste spoor. De beeldvorming van een pracht beroep wordt om zeep geholpen. Een beroep dat ten dienste staat van een veilige maatschappij, een vriendelijke dienstverlenende en helpende hand voor publiek en bedrijven. We hebben deze mannen en vrouwen keihard nodig! Werkgevers investeren volop. Maar vakbonden moeten dan wel durven te kiezen voor samenwerking met werkgevers die dit mogelijk maken in plaats van vasthouden aan hun eigen regeltjes van wantrouwen. Kansen volop om ook op Schiphol de veilige snelle doorstroom van passagiers mogelijk te maken.

FNV en CNV accepteer een hoger loon, onze betere cao Veiligheidsdomein en investeer in onze beveiligers. Het is hun vak en niet een middel om een vakbondsideologie te promoten. Nederland en alle beveiligers hebben hier recht op. En ja, flexibele inzet in de beveiliging is op vele plaatsen helaas een must. Zonder kunnen we ons land niet veilig houden! Dat geldt niet alleen voor Schiphol maar eens te meer in de regio‘s en zeker bij de evenementen. Ook die verdienen geen steun van vakbonden.

Nederland verdient zeker na Corona, in tijden van economische onzekerheid, oorlog en grote fricties op de arbeidsmarkt, samenwerking in de polder. Zeker geen acties!

Leon Vincken

Directeur VBe NL

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief