VBe NL blij met uitspraak rechter Schiphol

VBe NL is blij met de uitspraak van de rechter dat er helderheid wordt verschaft over aanbestedingen in de beveiliging. De rechtbank Amsterdam besliste maandag dat de belangen van Schiphol en beveiligingsbedrijf CTSN zwaarder wegen dan de afspraken in de cao Particuliere Beveiliging. Er was onder andere discussie over de roosters. Duidelijk is nu ook door de rechter onderstreept dat roosters geen onderdeel zijn geweest bij de verschuiving van werkzaamheden tussen bedrijven na de gunning op Schiphol. Dat CNV hiermee stelt dat duizenden werknemers minder zeggenschap over arbeidstijden hebben doordat ze onder de cao Veiligheidsdomein vallen is inmiddels in de rechtbank en bij de minister verschillende keren weerlegd.

Cao Veiligheidsdomein levert meer op

In het laatste cao-resultaat is zelfs sprake van nog een ruimer aantal vrije dagen aan te wijzen en blijft de cao Veiligheidsdomein ruim 1000 euro meer opleveren voor de beveiliger. In deze tijd van hogere inflatie zeker welkom! Leon Vincken, directeur VBe NL: “Ik roep vakbonden nogmaals op om samen te zoeken naar het overbruggen van verschillen in het voordeel van álle werknemers onder beide cao’s. Dat zou een mooi kerstgebaar zijn.”

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief