Klimaatdoelen ook van invloed op veiligheidsdomein?

De klimaatdoelen raken alle ondernemers van Nederland, ook in het veiligheidsdomein. Volgens VBe NL zijn er ook kansen. Recent is bekend gemaakt dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een regeling voorbereidt voor de invoering van de Europese Richtlijn ter bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen. Ook wel de Clean Vehicles Directive (CVD) genoemd. Direct komt de vraag naar boven of VBe NL-leden worden geraakt met hun voertuigenpark.

Impact

De impact van deze richtlijn is het grootst voor aanbestedende diensten en speciale nutsbedrijven (gas, water en elektriciteit), waaronder VBe NL-leden niet vallen. Ook als bedrijven overheids- of speciale sectoropdrachten aannemen? In dat geval blijkt ook, volgens de Aanbestedingswet, dat dienstverlening vanuit het particuliere veiligheidsdomein niet onder de Regeling CVD valt.

De Regeling CVD biedt wel kansen. Een elektrisch wagenpark kan ondernemers namelijk onderscheiden van de concurrenten. Het past in maatschappelijk en klimaatbewust ondernemen. “Een elektrisch wagenpark zou het unique selling point van onze leden enorm versterken. Het zal laten zien dat leden bij VBe NL maatschappelijk verantwoord ondernemen en meedoen aan het halen van de klimaatdoelen. Reden dat wij dit zeker onder de aandacht brengen bij onze leden. Ook binnen VBe NL willen we onze bijdrage leveren,” aldus directeur Leon Vincken.

Download: Clean Vehicles Directive

Recente Berichten

NVB veroorzaakt onnodig onrust

The Protection Company BV

Wil de echte pa(a)shaas opstaan?

AA-Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief