‘Mijn bedrijf krijgt weer vlees op de botten’

Opeens hield voor veel bedrijven het werk op toen het coronavirus vorig jaar uitbrak, maar er is ook weer perspectief. Een verhaal uit de praktijk van een VBe-lid.Ook het bedrijf van VBe NL-lid Leen van der Ree – ALMTS Group v.o.f. – en actief in de medische hulpverlening werd geconfronteerd met de uitbraak van het coronavirus. Hij is vaak aanwezig bij grote evenementen en sportbijeenkomsten en verleent daar medische hulp. ”Het was dramatisch en een gigantische klap”, blikt Van der Ree terug. “Het werk stopte abrupt en ander werk was er niet.” Bovendien paste hij niet goed in de voorwaarden voor overheidssteun zodat hij heel lang zonder inkomen kwam te zitten. Pas heel laat kreeg de ALMTS Group financiële steun.

Coronasneltesten

Totdat iemand uit Leens’ netwerk zich meldde of hij niet wilde helpen met sneltesten. Op de rand van Den Haag en Leidschendam worden bij voetbalclub Wilhelmus coronasneltesten afgenomen. De voetbalclub krijgt als beloning een tientje per test. Van der Ree en enkele medewerkers kregen een cursus onder leiding van een arts en konden daarna aan de slag. Er worden verschillende soorten testen afgenomen. Bovendien zijn er tientallen bedrijven in de regio die graag de medewerkers op de eigen locatie willen laten testen. “We nemen 40-100 testen per etmaal af. De testen zijn voor zowel werknemer als werkgever gratis. De overheid betaalt dit uit een speciaal potje”, aldus van der Ree.

Onder controle

Hij vindt het van groot belang dat er op grote schaal getest wordt. “Collectief testen betekent dat je in één keer klaar bent. Je loopt zo niet achter de feiten aan en je houdt daarmee het virus onder controle. In het begin hebben sommige bedrijven te lang gewacht waardoor je soms enorme uitbraken van corona in hetzelfde bedrijf kreeg. Je moet het testen wel zorgvuldig en goed doen zodat de foutmarge gering is.” Leen verwacht dat hij zeker tot aan de zomer werk heeft aan het afnemen van de coronasneltesten en pcr-sneltesten bij zijn eigen opdrachtgevers.

 

‘Vet op de botten’

Het betekent voor hem en zijn medewerkers dat er weer inkomsten zijn. Leen: “Het is nog steeds niet gemakkelijk, maar ik ben weer op de been. En dat is heel belangrijk. Op deze manier houd ik mijn hoofd boven water. Zonder deze coronasneltesten had mijn bedrijf het niet overleefd, maar we krijgen nu weer wat vlees op de botten. Ik word er niet rijk van, maar kom uit de kosten.”

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief