VBe NL blij met wetsvoorstel uitbreiding taakstrafverbod

Vandaag is er een Kamerdebat over het wetsontwerp over het niet langer geven van taakstraffen bij geweld tegen hulpverleners, waaronder beveiligers en verkeersregelaars.

Lobby

VBe NL heeft hier de afgelopen jaren voortdurend voor gelobbyd bij de politiek. Op dit moment belandt 40 procent van de geweldplegers tegen hulpverleners (waaronder beveiligers en verkeersregelaars) achter de tralies, blijkt uit cijfers van de Raad voor de Rechtspraak. Als het aan ministers Grapperhaus en Dekker ligt, wordt dat 100 procent. Directeur Leon Vincken is blij met het wetsvoorstel. VBe NL heeft hier sterk voor gepleit en is blij dat het kabinet dit nu in wetgeving omzet. “We zien dat daders met een taakstraf wegkomen. Het signaal moet veel duidelijker en veel harder zijn. Zeker omdat ze van een taakstraf weinig leren. Ze moeten inzien dat je echt met je handen van hulpverleners af moet blijven”, zegt Vincken in de uitzending van EenVandaag die in oktober vorig jaar werd afgenomen. Daarnaast wijst Vincken erop dat het geweld tegen hulpverleners de laatste jaren toeneemt.

Publieke taak

In het wetsvoorstel geldt een celstraf als de beveiliger/verkeersregelaar een publieke taak uitvoert. Inmiddels heeft de VVD gepleit om beveiligers en verkeersregelaars met een private opdrachtgever ook onder het wetsvoorstel te laten vallen. Daarmee is er geen enkel misverstand meer. VBe NL is blij met deze aanvulling op het wetsvoorstel en ondersteunt dit. Beveiligers en verkeersregelaars opereren over het algemeen altijd in een publieke ruimte ten behoeve van publieke veiligheid.

Recente Berichten

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief