Sociaal fonds SFCB aan Koolmees: pas subsidieregeling aan

Het Sociaal Fonds Cao Beveiliging (SFCB) pleit in een brief aan minister Koolmees voor aanpassingen van de nieuwe subsidieregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden.
Het sociaal fonds SFCB wordt bestuurd door VBe NL en vakbond De Unie. Allereerst wil het sociaal fonds dat niet alleen een werkgeversorganisatie of werknemersorganisatie kan optreden als hoofdaanvrager van de tijdelijke subsidieregeling. ‘Hierdoor worden sociaal fondsen uitgesloten om als hoofdaanvrager op te treden. Daarom vragen wij om ook samenwerkingsorganisaties op te nemen als hoofdaanvrager zodat werkgevers- en werknemersorganisaties gezamenlijk de doelstellingen van het sociaal fonds in uitvoering kunnen brengen’, aldus voorzitter Leon Vincken van SFCB in de brief aan Koolmees (Sociale Zaken & Werkgelegenheid).

Te hoge financiële drempel

In de subsidieregeling staat dat het aangevraagde subsidiebedrag ten minste € 250.000,- bedraagt. Dit betekent volgens de subsidieregeling dat 50% van de kosten (minstens € 125.000,-) zelf gefinancierd dient te worden. Leon Vincken: ‘Door deze drempel worden kleine sociaal fondsen met een beperkt budget uitgesloten van de subsidieregeling waardoor zij voor hun aangesloten werknemers niet op eigen kracht met de belangen voor het mkb-bedrijf activiteiten kunnen ondernemen in het kader van duurzame inzetbaarheid.’ Daarom vraagt het sociaal fonds in de brief aan Koolmees het minimale subsidiebedrag fors te verlagen of te schrappen zodat kleine sociaal fondsen niet worden uitgesloten van deze regeling.

Download: Brief SFCB aan minister Koolmees

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief