Brancheverenigingen zetten samen de schouders er onder

De vijf brancheverenigingen – waaronder VBe NL – werken in de coronacrisis nauw samen in het belang van alle leden en bedrijven in de branche.

Ze zetten samen de schouders er onder. Door het uitbreken van het coronavirus liggen alle evenementen stil, is de horeca gesloten, zijn veel winkels en bedrijfsactiviteiten gesloten en ligt het vliegverkeer nagenoeg stil. Dit heeft enorme gevolgen voor de branche.

Belangenbehartiging

Recent is er een aantal brieven gestuurd door de vijf brancheverenigingen en wordt achter de schermen volop overleg gepleegd om de belangen te behartigen van de aangesloten ondernemers en hun werknemers. Zo wordt onder andere in een brief aan minister F. Grapperhaus (minister Justitie & Veiligheid) en H.P. van Essen (Korpsleiding Politie) door de vijf voorzitters aangedrongen om de knelpunten voor beveiligingsbedrijven snel op te lossen. Op die manier is de beveiliging blijvend inzetbaar.

Op lijst zwaar getroffen sectoren

Ook is er een dringende boodschap gestuurd naar de werkgeversorganisaties VNO/NCW en MKB-Nederland en de bewindspersonen van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat. De vijf brancheorganisaties doen hierbij een dringend verzoek om de particuliere beveiliging en opsporing (SBI-code 80) toe te voegen aan de lijst van sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis en door de overheid getroffen beperkende maatregelen. Peter Hoes, voorzitter VBe NL: “De directeur-generaal van het ministerie heeft aangegeven dat de regeling verruimd zal worden, waarbij ook beveiliging in beeld komt. De sector is positief daarover, maar wil desondanks het verzoek ook formeel inbrengen. In onze arbeidsintensieve sector hebben bedrijven snel een liquiditeitsprobleem als een belangrijk deel of zoals bij evenementen- en horecabeveiliging alle inkomsten uit omzet van de een op andere dag wegvallen.”

Medewerking banken

Aan de banken vragen de brancheverenigingen eveneens medewerking. Zo wordt aan de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), drs. Chr. P Buijink, verzocht om procedures te vergemakkelijken in deze moeilijke tijden. Bovendien zijn de loketten van de banken vanwege de coronacrisis beperkt open en vaak moeilijk bereikbaar. Ondernemers ervaren verder onnodige bureaucratie waardoor de afhandeling van aanvragen langer duurt. “We moeten er toch met elkaar uit zien te komen en elkaar door deze moeilijke periode heen helpen”, aldus het verzoek van de vijf voorzitters aan de Nederlandse Vereniging van Banken.

De vijf verenigingen dringen er bij iedere overlegpartner op aan de branche niet onnodig onder druk te zetten. Hoes: “De branche is vitaal en inzet van beveiliging is ook na de crisis een must voor het soepel en veilig laten functioneren van onze maatschappij”.

Downloads:

Brief brancheverenigingen aan minister Grapperhaus en Korpsleiding Politie

Brief aan VNO-NCW MKB Nederland en ministerie van Ecomonische zaken & Klimaat

Brief brancheverenigingen aan Nederlandse Vereniging van Banken

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief