Coronacrisis dwingt branche na te denken over de toekomst

Zijn mijn voormalige en huidige opdrachtgevers nog de opdrachtgevers van morgen?

De beveiligingsbranche en haar opdrachtgevers worden zwaar geraakt door de coronacrisis. Er zijn geen evenementen meer, de horeca is gesloten en het luchtverkeer ligt vrijwel helemaal stil. Gelukkig komen er ook nieuwe kansen zoals enkele bestuursleden op onze website vertelden. Door de coronacrisis komen er ook nieuwe en diverse opdrachten langs. Dat is hoopvol.

Crisis

Dat neemt echter niet weg dat nu al duidelijk is dat er een nieuwe economische crisis aankomt. Hoe diep die zal zijn weet niemand. Ook het Centraal Plan Bureau (CPB) houdt slagen om de arm en presenteerde daarom deze week vier mogelijke scenario’s. Het lijkt wel duidelijk dat het beheersen van het virus nog wel enkele maanden zal duren. Voor de beveiligingsbranche gaat er veel veranderen. Het is niet reëel te verwachten dat het aantal te beveiligen evenementen, objecten, transporten en al het andere weer op het niveau komt van voor het uitbreken van het virus. Dit heeft gevolgen voor de werkgelegenheid binnen de branche.

Nadenken over de toekomst

VBe NL adviseert ondernemers in de branche om na te denken over de toekomst, rekening houdend met de verschillende scenario’s. Wat kunnen we verwachten en hoe spelen we in op de onzekere toekomst? Waar liggen nieuwe kansen en wat zijn de bedreigingen? Directeur Leon Vincken van VBe NL: “We willen graag dat ondernemers nadenken over deze nieuwe realiteit. Zijn mijn voormalige en huidige opdrachtgevers nog de opdrachtgevers van morgen? Welke bedrijven zullen na de crisis niet meer, of in mindere mate, meedraaien met het economische verkeer? De branche gaat veranderen en zal vooral in de eerste maanden, of wie weet jaren, na de crisis niet meer zijn als voorheen. Het is geen optie om niets te doen en af te wachten. Op tijd inspelen op deze veranderingen is hard nodig.”

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer was donderdagavond te gast in de talkshow Op1 en noemde onder andere de beveiligingsbranche als slachtoffer van de huidige coronacrisis. Hij noemde het belang van de gezondheidszorg belangrijk, maar riep ook op tot economische actie.

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief