‘Cruciale rol voor beveiligingsbedrijven in coronacrisis’

VBe NL en de andere brancheorganisaties hebben de handen ineen geslagen nu het coronavirus ook de beveiligingsbranche diep raakt.

De Nederlandse particuliere beveiligingsbedrijven staan (met mensen en techniek) klaar om de overheid te helpen bij de aanpak van de coronacrisis en de veiligheid in Nederland te blijven garanderen.

De voorzitters van vijf brancheverenigingen – waaronder Peter Hoes van VBe NL – hebben vrijdagmiddag de handen ineen geslagen tijdens een gezamenlijke telefonische bespreking. Ze zijn in gesprek met de overheid om na te gaan hoe deze hulp vorm kan krijgen.

Cruciale rol

De vijf organisaties zijn ervan overtuigd dat hun (lid)bedrijven een cruciale rol kunnen vervullen als het kabinet mocht besluiten tot verdergaande maatregelen tegen het coronavirus. Daarvoor is voldoende menskracht beschikbaar, mede als gevolg van de sterke terugloop van reguliere werkzaamheden in de sector. De vijf brancheorganisaties inventariseren hoeveel beveiligingsmensen ze zouden kunnen aanbieden. Vooralsnog wordt uitgegaan van enkele duizenden, waarbij rekening wordt gehouden met eigen uitval door het coronavirus. Naast menskracht kunnen de organisaties ook techniek leveren in de vorm van cameratoezicht, alarmcentrales en de meest moderne middelen om de veiligheid van onze samenleving te kunnen garanderen.

Ondersteunen

De vijf brancheverenigingen zullen er alles aan doen hun leden te ondersteunen in deze moeilijke tijd, ook als de crisis zich onverhoopt mocht verdiepen.  Ze vragen het kabinet en publieke en private opdrachtgevers om juist nu beveiligingsbedrijven in staat te stellen hun essentiële rol te blijven vervullen ten behoeve van de samenleving. “Beveiligingsbedrijven staan dagelijks in de frontlinie met onze burgers in contact als het gaat om hun dagelijkse veiligheid in tal van situaties. Zij zijn juist nu de aangewezen partners om de overheid te ondersteunen. Juist in tijden van crisis kunnen beveiligingsbedrijven en hun medewerkers van grote waarde zijn en een vitale rol vervullen”, aldus Ard van der Steur, namens de voorzitters van de vijf brancheverenigingen.

De gezamenlijke aanpak van de Nederlandse beveiligingsbedrijven wordt ondersteund door:

• Ard van der Steur (de Nederlandse Veiligheidsbranche)
• Boele Staal (Federatie Veilig Nederland)
• Jan Kuipers (Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven)
• Peter Hoes (Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland)
• Wouter van Veldhuijsen (Branchevereniging voor Particuliere Onderzoekbureaus)

Recente Berichten

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief