Minister Koolmees verleent dispensatie cao Beveiliging

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft dispensatie voor de cao Beveiliging die VBe NL heeft afgesloten met De Unie.

Dit betekent dat de cao van de Nederlandse Veiligheidsbranche niet algemeen verbindend wordt verklaard voor werkgevers die gebonden zijn aan de cao Beveiliging. Zij mogen hun eigen cao Beveiliging blijven toepassen. Dit was ook de uitdrukkelijke wens van VBe NL. Eerder had VBe NL brieven gestuurd naar de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Justitie & Veiligheid met het verzoek om dispensatie te verlenen en is de dispensatieprocedure doorlopen met uiteindelijk een positief resultaat.

Meer vrijheid

Directeur Leon Vincken: “De eigen cao Beveiliging biedt voor mkb-werkgevers en werknemers meer vrijheid en maatwerk om zelf afspraken te maken over onder andere werktijden en opleidingsinspanningen die juist passen bij het innovatieve en ondernemende van dit soort bedrijven waarbij flexibiliteit en synergie binnen alle onderdelen van het veiligheidsdomein vanuit één cao juist meerwaarde bieden. De salarissen liggen daarnaast hoog. Er is aandacht voor meer afstemming tussen werk, privé en duurzaamheid en ruimte voor kortdurend flexibel wisselend werkaanbod. De cao Beveiliging ligt hierdoor goed in de markt en biedt een antwoord voor werkgevers op het toenemend tekort aan gekwalificeerd personeel in de sector.”

Eigen accenten

De cao Beveiliging is een brede sectorale cao voor het veiligheidsdomein met eigen accenten voor bedrijven vanuit het midden- en kleinbedrijf. De minister erkent dit nu. “Dit is winst voor de branche en goed nieuws voor leden van onze vereniging”, aldus directeur Leon Vincken. Er is maatwerk mogelijk en dat is precies wat zowel werkgevers als werknemers graag willen.”

Meer over de cao Beveiliging is hier te vinden. Het dispensatiebesluit van de minister leest u in deze brief.

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief