VBe NL trots op inbreng leden in film ‘De Beveiligers’

Op woensdag 9 januari zond NPO2 de film ‘De Beveiligers’ uit met de inbreng van twee leden van onze vereniging.

VBe NL is trots dat de leden CTSN (Hoofddorp) en Hofstad Security (Den Haag) meegewerkt hebben aan de film van Anneloek Sollart. Eerder deze week zat beveiliger Jory Brenders van CTSN al in de talkshow van Eva Jinek. In de film is te zien hoe breed het beveiligingsvak is: van het beveiligen van een massaal bezochte GayPride tot en met het beveiligen van een supermarkt. En dat het in de supermarkt niet relaxed toegaat, blijkt uit de film. Jory betrapt een winkeldief die zich vervolgens agressief gedraagt. Brenders constateert een toename van geweld in de gehele samenleving: “Tijden zijn veranderd. Mensen zwaaien veel sneller als vroeger met een mes in het rond.” Zelf heeft hij de aanslag in Brussel (vliegveld en metro) meegemaakt en dat heeft een enorme impact op hem gehad.

In opleiding

Net zo indrukwekkend is het verhaal van Donald Basabose die in opleiding is bij Hofstad Security in Den Haag. Niet alleen les in een lokaal, maar ook hard trainen in de sportzaal. Zelf is hij gevlucht uit Burundi vanwege het oorlogsgeweld en hij zoekt nu zijn weg in Nederland. In een casus wordt hij op de proef gesteld, maar hij slaat zich er doorheen en zijn opleider is tevreden hoe hij omgaat met iemand die dreigt met een een groot mes. Donald: “Ik voel een grote verantwoordelijkheid. Je bent als beveiliger geen onschuldige buitenstaander. We moeten ingrijpen. Dat is onze taak.”

In totaal volgde de filmmaakster vijf beveiligers in hun dagelijkse werk. Kijk de film terug op de website van 2DOC

Recente Berichten

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief