Onderzoek CBS: werkdruk in branche gezond

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat beveiligingspersoneel de laagste werkdruk ervaart. Een bijzondere uitkomst, aldus VBe NL.

De geringe werkdruk kan te maken hebben met het feit dat beveiligers vooral in actie moeten komen bij incidenten. De onderzoekers verklaren echter dat rekening is gehouden met effecten die werkdruk veroorzaken. Ook dan scoort de beveiligingsbranche het laagst. Koks, artsen, juristen, managers in de zakelijke en administratieve dienstverlening en leerkrachten in het basisonderwijs geven allemaal aan dat ze te maken hebben met een hoge werkdruk. Maar de aard van die werkdruk is in de verschillende beroepen anders.

“Aantrekkelijke branche”

Directeur Leon Vincken van VBe NL reageert als volgt: “Dit is een bijzondere uitkomst voor de branche. Zeker als we kijken naar de signalen in de branche tijdens het evenementenseizoen of de werkzaamheden op bijvoorbeeld Schiphol. Aan de andere kant is het goed om te zien dat we een gezonde werkdruk in de branche als uitkomst kennen. Dat maakt de branche aantrekkelijk om in te werken en biedt ook ruimte met elkaar om te experimenteren naar innovatieve nieuwe werkvormen of het introduceren van zelfroosteren. Hiermee starten binnenkort de eerste pilots”.

Download: Onderzoek CBS naar werkdruk in Nederland

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief